Przepis od naszego kolejnego zadowolonego klienta
Składniki:
Przepis:
papryki umyć, osuszyć, wyjąć pestki. Mięso pomleć, osolić, wymieszać z jajkiem i tartą bułką. Papryki nafaszerować masą mięsną.
Naczynie dobrze podgrzać i natłuszczyć. Włożyć w kostkę pokrojoną cebulę, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, majeranek i nakryć pokrywką. Podsmażyć przez 3 minuty. Dodać słoik koncentratu pomidorowego i 1 litr wody. Dosolić do smaku i zagotować. Po zagotowaniu włożyć nafaszerowane papryki i nakryte pokrywką gotować przez 20 minut. Można (ale niekoniecznie) zagęścić 2 łyżkami mąki gładkiej wymieszanej z 1 dcl wody. W razie dodania mąki gotować jeszcze przez 5 minut. Odstawić z źródła ciepła i pozostawić nakryte – dojdzie. Papryki wyjąć, sos przecedzić. Podawać z ryżem.
Masz już nasze garnki?
Wyślij nam swój przepis
a dostaniesz zniżkę 10%
na zakup dowolnego produktu...
Szukasz pracy dodatkowej?
Zobacz naszę oferty współpracy
w dziale Oferty pracy.
Copyright © 1995-2021 pbshops.pl - wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie i rozpowszechnianie bez zgody właściciela zabronione.
Pomoc: +48 602 525 216 | E-mail: info@pbshops.pl
Ta witryna stworzona i zarządzana przez vdweb.cz