Jabłka ścieramy na grubo, dodajemy cukier i ocet. Wkładamy do brytfanny albo do większego garnka BAF i zostawiamy na 24 godziny. nastepnie musimy umieścić go w piekarniku w temperaturze około 180 stopni i piec, aż dżem zgęstnieje. Jeśli to konieczne, mieszaj okazjonalnie. Jeśli robimy w zwykłym garnku, dżem ma tendencje do przywierania (zwłaszcza pod koniec). W brytfannie BAF lub w żaroodpornym naczyniu nic takiego się nie dzieje. Zamiast jabłek mogą być stosowane plasterki moreli lub brzoskwiń, z których powstają równie smaczne dżemy do pączków.
Napsała Eva Košťáková
Masz już nasze garnki?
Wyślij nam swój przepis
a dostaniesz zniżkę 10%
na zakup dowolnego produktu...
Szukasz pracy dodatkowej?
Zobacz naszę oferty współpracy
w dziale Oferty pracy.
Copyright © 1995-2021 pbshops.pl - wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie i rozpowszechnianie bez zgody właściciela zabronione.
Pomoc: +48 602 525 216 | E-mail: info@pbshops.pl
Ta witryna stworzona i zarządzana przez vdweb.cz