Telefon: +48 602 525 216 Email: info@pbshops.pl
Twój koszyk
Total 0 zł
Twój koszyk jest pusty

Powidła jabłkowe

Jablková povidla

Składniki:

  • 3 kg jabłek obłupanych i pozbawionych środka
  • 1 kg cukru
  • 1/8 litra octu

Przepis:

Jabłka ścieramy na grubo, dodajemy cukier i ocet. Wkładamy do brytfanny albo do większego garnka BAF i zostawiamy na 24 godziny. nastepnie musimy umieścić go w piekarniku w temperaturze około 180 stopni i piec, aż dżem zgęstnieje. Jeśli to konieczne, mieszaj okazjonalnie. Jeśli robimy w zwykłym garnku, dżem ma tendencje do przywierania (zwłaszcza pod koniec). W brytfannie BAF lub w żaroodpornym naczyniu nic takiego się nie dzieje.  Zamiast jabłek mogą być stosowane plasterki moreli lub brzoskwiń, z których powstają równie smaczne dżemy do pączków.


Napsała Eva Košťáková

Przepisy

Masz już nasze garnki?
Wyślij nam swój przepis
a dostaniesz zniżkę 10%
na zakup dowolnego produktu...

Współpraca

Szukasz pracy dodatkowej?
Zobacz naszę oferty współpracy
w dziale Oferty pracy.

Copyright © 1995-2021 pbshops.pl - wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie i rozpowszechnianie bez zgody właściciela zabronione.
Pomoc: +48 602 525 216 | E-mail: info@pbshops.pl
Ta witryna stworzona i zarządzana przez vdweb.cz

Partner ID: